23 Nisan İçin Konuşma Metni - 23 Nisan Konuşması

23 Nisan Konuşmaları


23 Nisan için konuşma metni;

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, düşmanları toparağımızdan savaş ile atabileceğimize inanıyordu. Bu nedenle ülkemizin ileri gelenlerini bir meclis çatısı altında toplamak için bütün gücüyle çalıştı. 23 Nisan 1920 günü Mustafa Kemal Atatürk'ün bunu başardığını ve tarihe örnek olduğunu görüyoruz. Padişah İstanbul'da milletin vekilleri ise Ankara'da idi. Artık padişahın hiçbir otoritesi kalmamıştı. Çünkü bu millet, kendi egemenliğini, bir daha tek adamlara kaptırmak niyetinde değildi.
Bütün kararları meclis veriyor ve padişahı devreden çıkarıyordu. Sonunda Kurtuluş Savaşımız kazanılmış, Milli Egemenlik ise padişahın elinden alınıp, milletimize verilmişti.
Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine dayandırabilmek için Atatürk bir çok çalışmaya imza atmıştır.

23 Nisan'ıda Ulusal Egemenlik Ve Çoçuk Bayramı olarak nitelendirmiş ve bu ülkenın geleceği olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Çocuklar başta olmak üzere genç,yaşlı herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını kutlarım.
23 Nisan

Üyeliğiniz yoksa yorum kısmındaki Yorumlama Biçiminden "Anonim" veya "Adı/Url" seçeneklerinden birini seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.Teşekkür Ederiz...