Sac Dokulmesine Karsi Onlemler

Saç Dökülmesini Engelleme




Saç Dökülmesine Karşı Önlemler


Saç Dökülmesi Engelleme

Saç dökülmesine karşı önlemler, saç dökülmesini engellemenin yolları, saç dökülmesi engelleme, bitkisel saç ilaçları.
Her 3 kişinin birinde ortaya çıkan saç dökülmesi gençlik yıllarında yaşandığında insanları mutsuz ediyor ve kendine olan güvenlerinin yok olmasına sebep oluyor. Saç dökülmesinin birçok sebebi var. Her kişide dökülme sebebi değişen bu problemi erken davranıldığında çözmek yada en aza indirmek mümkün olabiliyor.

Saç dökülmesinin en çok karşılaşılan 2 sebebi var. Bunlardan biri aileden gelen ve genetik olarak yaşanan saç dökülmesi olup çözümü yok denilebilir. Özellikle baba yada dayı tarafında görülen saç dökülmesi genellikle bireyede yansır.

Saç dökülmesinin en çok karşılaşan ikinci sebebi ise sıkıntı, stres ve günlük hayatın getirmiş olduğu ağır yüke dayanamayan bünyenin sinir damarlarında oluşan yıpranma sonucu saçın dökülmesidir. Bu gibi durumlarda daha sakin, daha huzurlu bir yaşam saçlarınızın dökülmesini durdurabilecek tek ilaçtır.


Hergün 50-100 adet saç dökülmesini doğal bulan uzmanlar, saçları çok fazla dökülenlerin dökülmeyi durdurmaları için uzman hekimlere görünmelerini tavsiye ediyor. Saç dökülmesi problemi olan kişi cildiye bölümüne giderek gerekli kan testlerini yaptırmalıdır. Genellikle demir eksikliği olan kişiler demir takviyesi sağlayan ilaç sayesinde dökülme sona ermektedir. Ancak, kan tahlillerinde herhangi bir sorun olmayanlar için çözüm yok.

Piyasada bulunan ve saç dökülmesini önlediği gibi yeniden saç çıkmasını sağlayacak şampuanlar mevcut. Bu şampuanları kullandığınızda saç köklerinin tamamen tükendiği noktalarda saçlarınız yeniden çıkmaz. Ancak, ince,kısa ve güçsüz olan saç köklerini kuvvetlendirerek dökülmesini engelleyebilir.

Bayanlarda saç dökülme şikayetleri genellikle hamilelik döneminde yaşanır. Doğum kontrol hapı kullanan bayanlarda saç dökülmesi gerçekleşebilir. Eğer dökülme gerçekleşirse doktora başvurularak ilacın değiştirilmesi gerekir.

Uzun süre besin almayıp aç kalarak diyet yapanlar yada yanlış beslenme alışkanlıklarıda protein eksikliğinden dolayı saç dökülmesine sebep olabilir. Bu gibi durumlarda yeterli protein ve besinler alındığında saç dökülmesi durabilir.

Üyeliğiniz yoksa yorum kısmındaki Yorumlama Biçiminden "Anonim" veya "Adı/Url" seçeneklerinden birini seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.Teşekkür Ederiz...