İftar Yemekleri Nasıl Olmalıdır ?
Malum Ramazan ayında bir çoğumuz oruç tutuyoruz. Susuzluk ve açlıkla başa çıkıyoruz. Ancak iftar saatine kadar. 13-14 saatlik bir açlık ve susuzluktan sonra insanın yapısı gereği kan şekerinde düşüş olur. Dolayısıyla az ve sık yemek yemek gerekir. İftar vakti geldiğinde iftar için ideal başlangıç sudur. 1 bardak su metabolizmanın ve organların çalışmasını sağlar.Kalp krizini önler. Tabi ki su küçük yudumlarla ve yavaş yavaş içilmelidir. Daha sonra çorba,hurma,peynir ve zeytin gibi yiyeceklerle devam edilir. Çok yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Bağırsaklarıyla ilgili sorun yaşayanlar ekmeklerini kepekli yiyebilirler. Yemekten sonra bünyenin yemeği sindirmesine dikkat edilmeli ve en son tatlılar tüketilmelidir. Tabiki ağır tatlılar değil. Malum havalarda sıcak ağır tatlıların tüketilmesi sakıncalı olabilir. Daha çok sütlü tatlılara yönelinmelidir. Sağlıklı bir iftar yemeğinin prensipleri bunlardır.
Üyeliğiniz yoksa yorum kısmındaki Yorumlama Biçiminden "Anonim" veya "Adı/Url" seçeneklerinden birini seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.Teşekkür Ederiz...