Kanuni Sultan Süleyman Oğlunu Neden Öldürttü ? Kanuni Oğlunu Neden Öldürttü ?

Kanuni Sultan Süleyman Oğlunu Neden Öldürttü Kanuni Oğul Katili Mi ?




Muhteşem Yüzyıl dizisinde de izleyenlerin oldukça merak ettiği bir konu bu. Kanuni neden oğlunu boğdurdu ? Aşağıda farklı kaynaklardan yazıları bulabilirsiniz.

Kanuni Sultan Süleyman öz oğlu Mustafa'yı neden öldürttü ?

Kanuni Sultan Süleyman'ın Oğlu Katil Mi ?


Kanuni Sultan Süleyman'ın Oğlu, Kanuni Sultan Süleyman Oğlunu Niçin Öldürttü ? Kanuni Sultan Süleyman Mustafa'yı Neden Öldürttü ?

Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı dünya devletinin en büyük hükümdarlarından birisiydi. Osmanlı en parlak dönemini Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşamıştı. Aslen rus olan karısı Hürrem Sultan ile damadı Rüstem Paşa'nın entrikaları sonucu oğlu Mustafa adına düzenlenen "sahte mektupları" araştırma gereği duymadı. Duygularına esir oldu, öz oğlu Mustafa’nın öldürülmesini emretti. Rüstem Paşa’nın Sadrazamlığı 15 yıl kadar sürdü. Öldüğünde serveti sayıldı, Osmanlı ülkesinin en zengini olduğu anlaşıldı. Tarihçi Peçevi Rüstem Paşa’nın "Uçan kuştan bile rüşvet alarak" kesesini doldurduğunu yazdı. Osmanlı Kanuni zamanında "Arşı alaya" yükselmişti, ama padişahın ayakları yere basmıyordu, gerçekleri ise hiç göremiyordu! Osmanlı rüşvet ve iltimas belası ile içten çürümeye çökmeye başlamıştı bile.

Üyeliğiniz yoksa yorum kısmındaki Yorumlama Biçiminden "Anonim" veya "Adı/Url" seçeneklerinden birini seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.Teşekkür Ederiz...