Asgari Ücrette Vergi Kesintisi Kalkıyor

Asgari Ücret Ne Kadardır ? Asgari Ücretteki Vergi Kalkacak Mı ?


Asgari Ucret Vergisi KalkacakVergilerdeki kesintiler veya zamlar şu sıralar merak edilen konular arasında. Asgari ücret ile çalışanlar içinse sevindirici bir haber var asgari ücretteki vergi kesintisi kalkacak.

Devlet partilerinin orta noktada buluşması ve anlaşması sonucunda Anayasa'da bulunan "Sosyal güvenlik ve adil ücret" maddesine ilave olarak "Asgari ücretten vergi alınamaz" cümlesi madde olarak eklendi. Asgari ücret ile çalışan vatandaş için bir motivasyon olan bu madde keşke daha önce anayasaya eklenseydi. Asgari ücret ülkemizde brüt olarak 940.50 TL. Asgari ücretteki vergi kesintilerinden dolayı ödenen asgari tutar 739.79 TL'ye düşüyor. Asgari ücrette yapılan vergi kesintisi yaklaşık 200.71 TL. Asgari Ücrette Vergi Kesintisi Kalkıyor yazımızda daha önce belirttiğimiz gibi bu kesintinin bir kısmı kalkacak. Vergiden yapılacak olan kesinti yaklaşık 125 TL civarında olacak. Umarız Asgari ücretteki bütün vergiler kalkar çünkü günümüz şartlarında Asgari ücretle geçinmek gerçekten çok zor.

Asgari Ücrette Vergi Kesintisi Ne Zaman Kalkacak ? bu sorunun cevabı henüz belli değil. Bir tarih verildiğinde Asgari Ücrette Vergi Kesintisi Kalkıyor isimli yazımızı güncelleyeceğiz. Siz de bizlerle bu yazımızın altındaki Yorum Yap kısmından görüşlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

1 yorum:

avatar

yıl 2015 hala kalkmadı :)

Üyeliğiniz yoksa yorum kısmındaki Yorumlama Biçiminden "Anonim" veya "Adı/Url" seçeneklerinden birini seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.Teşekkür Ederiz...