Banko Asistanlığı Sınav Soruları

Banko Asistanlığı Sınav Soruları (2012)


Sınavların biri bitiyor biri başlıyor. Bu sınavlardan biride Banko Asistanlığı Sınavı. Banko Asistanlığı Sınavına katılan kişiler sınavdan sonra sorulara tekrar göz atmak isterse diye oluşturduğumuz bir konu.

Banko AsistanlığıHer sınav gibi Banko Asistanlığı Sınavı'da ciddiye alacağımız sınavlardan biri. Peki Banko Asistanlığı Sınavı'na kimler katılır ? Bu sınavı bankalar ortaya çıkarır ve bankada gişe memurluğu yapmak Banko Asistanlığı Sınavı'na katılabilir. İstenilen derecede doğru yaparlarsa kendilerinin bu iş için yeterli olduğunu sınavda ıspatlayabilirlerse sınavı geçerler ve bankada gişe memuru olarak çalışabilirler. Banko Asistanları ne iş yapar diye soracak olursanız bu kişiler genelde eft,havale,hesap açma ve çek ile senet işlemleri gibi işler yaparlar.

Bankalar bu elemanları 4 senelik mezunlardan seçer. İşletme, iktisat gibi bölümlerden mezun olmuş kişiler bu sınavda yeterli görüldükleri takdirde bankalarda Banko Asistanı olarak ya da Gişe Memuru olarak görev yapabilirler.

Banko Asistanlığı Sınavı toplam 100 sorudan oluşur. Genel Yetenek dalında 50 soru, Genel Kültür dalında da 50 soru bulunmaktadır. Sınavı süresi 120 dakika olarak belirlenmiştir.

Banko Asistanlığı Sınavında başarılı olabilmek için ise 100 soru üzerinden en az 60 sorunun doğru yapılması gerekmektedir. 60 ve üzeri doğru yapanlar başarılı sayılacaklardır.

Banko Asistanlığı Sınav Soruları henüz elimize ulaşmadı ancak sınav hakkındaki görüşlerinizi ve düşüncelerinizi aşağıdaki Yorum Yap kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

5 yorum

avatar

Yanlış doğruyu götürüyormu ve müfradat nedir sorularda? kpps ile aynımı bilgisi olan arkaslar cevaplarsa mekbule geçer.

avatar

ya günlerdir sınav konularını bulmaya çalışıorum nolur neler çıkacak biri sölesin

avatar

arkadaşlar çıkmış sorulara bakın hemen hemen kpss benzeri yetenek kültür ve güncel ekonomi den çıkacak birde seviye sınavı soruları var bilgisi olanlar varmı?
bu sınavı kazanmam gereköyle yada böyle
Allah herkesin yardımcısı olsun

avatar

sınav başvuru kağıdına başörtülü fotoğrak koymak sorun olur mu

avatar

Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için sağolun.

Üyeliğiniz yoksa yorum kısmındaki Yorumlama Biçiminden "Anonim" veya "Adı/Url" seçeneklerinden birini seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.Teşekkür Ederiz...